Van de Put Sophie - Kinesitherapeute en Fasciatherapeute MDB

Van de Put Sophie - Kinesitherapeute en Fasciatherapeute MDB

Sophie Van de Put

Tel.: 0476/844 741

 

Opleidingen:

 • Afgestudeerd als kinesitherapeute aan de Katholieke Hogeschool Mechelen in 1997
 • Bijgestudeerd in avondonderwijs, Verkort programma Master in de Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel in 1997-1999
 • Interuniversitaire Cursus Pelvische reëducatie, Pelvired bij Prof Wynendaele UZA-RUG 1998
 • Kritische ontwikkelingsbegeleiding volgens Hendrickx, 1998-2002
 • Fasciatherpie Methode Danis Bois en somatopsychopedagogie aan het European College of Fasciatherapy 1999-2003
 • Post-graduate bijscholingen fasciatherapie voornamelijk in somatopsychopedagogie sinds 2003 tot op heden.
 • Experiëntieel Lichaamswerk bij Dr. Joeri Calsius, integratie lichaamstherapie en psychotherapie bij stressgerelateerde- en psychosomatische klachten.  2015-2017
 • 3-daagse Clinical workshop Myofascial techniques olv Dr. Joeri Calsius, permanente vorming Faber, KUL, 2017

Werkervaring:

 • Gewerkt als zelfstandige kinesitherapeute in diverse groepspraktijken met specialisaties in manuele therapie, bekkenbodemreëducatie, perinatale begeleiding, psychomotoriek, Krititsche Ontwikkelingsbegeleiding, Fasciatherapie MDB en Osteopathie sinds 1997.
 • Mede-zaakvoerder van groepspraktijk Komform sinds 1999.
 • Deeltijds werkzaam in Groepspraktijkzuid te Antwerpen sinds 2011 als Fasciatherapeute in samenwerkingsverband met psychotherapeuten voor het behandelen van stressgerelateerde en psychosomatische klachten en traumapatiënten.
 • Medebestuurslid van de Belgische afdeling van de Society for Psychosomatic Medecine sinds 2015

Doelgroep:

Als overtuigd manueel therapeut heb ik een grote affiniteit met het fasciale weefsel of bindweefsel.  Het laat me toe om op zachte en toch diepgaande manier te werken in het lichaam.  Daardoor zijn lichaamsklachten waarbij pijn en chronische spanning op de voorgrond staan geschikt voor mijn manier van werken.  Ook het behandelen van baby's met spijsverteringsklachten en/of slaapstoornissen horen bij mijn doelgroep.

Als kinesitherapeute heb ik me steeds geïnteresseerd in datgene wat schuilging achter de beweging.  Wat is de achterliggende oorzaak van pijn- en spanningsklachten en van bewegingsbeperkingen en/of motorische problemen?  Door mijn specialisaties in de Fasciatherapie, Kritische Ontwikkelingsbegeleiding en somato-psychopedagogie is mijn therapie vooral gericht naar patiënten met pijnklachten en bewegingsbeperkingen maar ook stressgerelateerde- en psychosomatische klachten zoals migraine en hyperventilatie, chronische vermoeidheid, burn-out, depressie, ...  en wordt naast het lichaamswerk veel aandacht besteed aan het herstellen van een gecoördineerde beweging en een verbeterde lichaamsperceptie door middel van specifieke oefentherapie.

Sinds enkele jaren heb ik me gespecialiseerd in psychosomatische lichaamsklachten en werk ik samen met psychotherapeuten waar ook traumapatiënten begeleid kunnen worden al of niet in samenwerking met de psychotherapeut.

Eveneens werkzaam bij www.groepspraktijkzuid.be Timmerwerfstraat 33, 2000 Antwerpen