Onze werkwijze

Onze werkwijze

Bij de eerste sessie maakt de therapeut een dossier op waarbij grondig uw voorgeschiedenis wordt genoteerd.

Daarna wordt u onderzocht en getest om de oorzaak en ernst van de klacht te bepalen.

We maken dan samen een planning op met de ideale frequentie en de aangewezen behandelingstechnieken en indien nodig wordt de patiënt voor verder onderzoek/behandeling doorverwezen binnen of buiten de groepspraktijk.

Elke therapeut in onze praktijk werkt zoveel mogelijk manueel (massage, stretching, mobilisaties,…) om de pijn en eventuele zwelling te dempen en de beweeglijkheid te herstellen.

Indien nodig wordt dit gecombineerd met actieve oefentherapie met als doel het hervatten van de aktiviteiten van het dagelijks leven, werkzaamheden en hobby's en om de resultaten op lange termijn te garanderen.

Onze oefenzaal is daarom uitgerust met professionele apparatuur zoals een leg-extension, een roeitoestel, een cardio-fiets, een step/cross trainer, etc…

In de meeste gevallen is het lichaam verzwakt, en dient dus getraind te worden om terug op het niveau te komen van voor het letsel, aandoening of operatie.

We kiezen er dan ook voor om enkel die patiëntengroepen te behandelen waarin we gespecialiseerd zijn, en waarvoor we ook de gepaste oefentoestellen bezitten. Sommige aandoeningen zullen we dan ook doorverwijzen naar gespecialiseerde collega’s. Bij twijfel, mail ons.