Bij de eerste sessie:
- maakt de therapeut een dossier op met uw voorgeschiedenis
- Dan volgt een klinisch onderzoek om de oorzaak en ernst van de klacht te bepalen.
- Daarna wordt een planning opgemaakt met de ideale frequentie en de aangewezen behandelingstechnieken en/of oefentherapie.
- Wanneer het nodig blijkt wordt de patiënt voor verder onderzoek en/of behandeling doorverwezen binnen of buiten de groepspraktijk.
De volgende sessies:
- Werkt elke therapeut met manuele technieken (mobilisaties, stretching, massage, manipulaties, etc…) om de pijn en eventuele zwelling te dempen en de beweeglijkheid te herstellen.
- De behandeling wordt dan gecombineerd met actieve oefentherapie
- Doel : hervatten van de activiteiten van het dagelijks leven, werkzaamheden en hobby’s
- Advies: om herval te voorkomen
We kiezen er dan ook voor om enkel die patiëntengroepen te behandelen waarin we gespecialiseerd zijn:
Bij de kinesitherapeuten:
- klachten aan het bewegingsapparaat: spieren, gewrichten, pezen, ligamenten, rug- en nekklachten, acuut, chronisch, al dan niet na een operatie of arbeids- of sportongeval of bij aandoeningen zoals reumatoïde arthritis, Ehlers-danloss, etc…
- rug- en nekklachten (behandeling en rugschool)
- perinatale zwangerschapsbegeleiding
Bij de osteopaten:
- klachten aan het bewegingsapparaat: spieren, pezen, gewrichten, ligamenten en in het bijzonder rug- en nekklachten (al dan niet in samenwerking met de kinesitherapeuten indien nodig)
- hoofdpijn
- duizeligheid (spec. Philippe Verhagen)
- huilbaby’s (spec. Alexandra Owens en Aleksa Levanova)
- spijsverteringsproblemen
- bekkenbodemreëducatie (spec. Alexandra Owens)
- perinatale zwangerschapsbegeleiding (spec. Alexandra Owens en Aleksa Levanova)
Bij de fasciatherapeuten:
- lichamelijke klachten die vooral stressgebonden zijn
- psychosomatische klachten (stress, post-traumatische stressyndromen, …),
- hyperventilatie
- fybromialgie
- chronisch vermoeidheidssyndroom
Sommige aandoeningen behandelen niet, en verwijzen we dan ook graag door naar gespecialiseerde collega’s:
- neurologische aandoeningen zoals CVA, parkinson, MS, ALS sturen we graag door naar onze collega’s van “Neuroform” waar we nauw mee samenwerken
- Lymfedrainage
- Psychomotoriek
- brandwondenbehandeling
Opmerkingen:
- Niet zelden ligt de oorzaak, of de oorzaak van het steeds weerkeren van de klacht, echter op een andere plaats in het lichaam. De therapie zal dus alleen slagen als die oorzaak gevonden kan worden, en behandeld. Het totale lichaam moet hierbij in beschouwing worden genomen. Bij patiënten waarbij de kinesitherapeutische behandeling (te) weinig resultaat geeft, zal de kinesitherapeut aanraden om samen te werken met de collega’s osteopaten of fasciatherapeuten. Dit om de oorzaak van de klachten van deze aard sneller te kunnen oplossen, en ook de kans op herval zo klein mogelijk te maken.
- Bij een abnormale evolutie, of indien aan het einde van uw voorschrift de klacht nog niet geheel verholpen is, wordt u met een verslag van ons terugverwezen naar de voorschrijvende arts. Dit verslag bevat onze bevindingen, de toegepaste behandeling, uw toestand na behandeling, en advies voor verdere opvolging. Het betreft hier uiteraard louter een volledig vrijblijvend paramedisch advies van onzentwege.
Adres
KOMFORM
Brusselsepoortstraat 28
2800 Mechelen
Veelgestelde vragen
KOMFORM
Komform is een “kostendelende vereniging” van kinesitherapeuten, osteopaten en fasciatherapeuten en staat onder toezicht van de “Provinciale Geneeskundige Commissie” , Pelikaanstraat 4 2018 Antwerpen.
Hoofdverantwoordelijke van de praktijk : Verhagen Philippe , Osteopaat DO